New headquarters for NSC

THE new UK headquarters of simulation, training and consultancy specialist NSC has been visited by the Chief of Staff of the Field Army, Maj Gen Ian Cave.

Located less than a mile-and-a-half from the company’s original office within the grounds of the Royal Military Academy Sandhurst, NSC’s River View premises on the Meadows Business Park in Camberley maintain the firm’s close ties with the military.

Responsible for first introducing computer-based wargaming to the former Army Staff College nearly three decades ago, the company has a long history of supporting the Services through the innovative use of technology.

Its Unit Based Virtual Training (UBVT) tool is currently used by British Army personnel to collectively rehearse tactics, techniques and procedures in an immersive synthetic environment and the new offices will become a hub for the in-demand managed service and its exercise delivery teams.

After cutting a ribbon at River View, Maj Gen Cave viewed demonstrations of a number of NSC systems and congratulated assembled employees – including several founder members – on their new working environment.

The senior officer, whose military service has included operational tours of Northern Ireland, Bosnia, Iraq and Afghanistan, was welcomed to Camberley by Stuart Wilkins.

Commenting on the company’s latest move, the chairman of NSC’s board said the relocation had been driven by the success of UBVT and its enduring relationship with Britain’s Armed Forces.

“During my tenure with NSC we’ve needed to respond to some rapidly changing environments, both in the home market and overseas, but central to that has always been the quality of the people we have and the way that we work very closely with our customers.

“Supporting the UK military is a core focus for us and, if you look at how our teams embed with our customers, it embodies the whole force approach of industry working alongside our Armed Forces. That’s been key to our success over the years.

Stuart concluded: “Our new premises are a step up in how we present ourselves and the new layout provides an excellent environment for collaboration and innovation.”